Uluslararası Futbol Turnuvası 2022

Bartın Üniversitesi
Uluslararası Futbol Turnuvası
Mayıs 2022

 

Bu turnuva Bartın Üniversitesi’nde eğitim görmekte olan uluslararası öğrenciler için organize edilmiştir. Ülke takımları olarak mücadele edecek olan ekipler ve oynanacak maçlar için aşağıdaki kurallara göre talepler toplanıp maçlar düzenlenecektir. Lütfen katılım şartlarını ve turnuva kurallarını dikkatlice okuyunuz.

ONLINE BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ
(OFFICE 365 hesabı ile sadece üniversitemiz öğrencilerine açıktır)

 

Katılım Şartları

  1. Takımlarda sadece Bartın Üniversitesi’ne kayıtlı öğrenciler oynayacaktır.
  2. Turnuvaya katılmak isteyen takımlar, bu formda online linki yer alan başvuru formunu doldurarak turnuvada dahil olacaklardır.
  3. Takımlar ülkelerinin isimleri ile turnuvaya katılım sağlayacaklardır. Farklı bir isim kullanılmayacaktır.
  4. Takımlar en az 14 en fazla 18 oyuncudan oluşacaktır.
  5. Başvuru aşamasında formda istenildiği şekilde takımların oyuncularından istenilen bilgileri doğru bir şekilde girilmelidir. Turnuva esnasında maçlarda oynayacak olan oyuncuların bilgilerinin başvuru esnasında sunulan bilgilerle uyuşmaması halinde oyuncu diskalifiye edilir. İkinci kez aynı durum tekrarlandığında takım diskalifiye edilir. Daha sonra turnuvaya oyuncu dâhil edilmeyecektir.
  6. Ülkeler, ulusal takımlar oluşturacakları için her bir ülkeden sadece bir takım mücadele edecektir. Bu nedenle aynı ülkeden birden fazla başvuru kabul edilmeyeceği için aynı ülkeden öğrencilerin, katılım sağlamak isteyen diğer tüm öğrenci grupları ile iletişime geçmeleri beklenmektedir. Başvuru formunda aynı ülkeden birden fazla ülke olması halinde öğrencilerle iletişime geçerek tek bir takım çıkartacak şekilde tekrardan başvuru yapmaları istenir. Anlaşmazlık olması durumunda ilk başvuru yapan takım turnuvaya dâhil edilir.
  7. Aynı ülkeden yeterli sayıda öğrenci bulunmadığı takdirde 4 öğrenciye kadar başka ülkelerden oyuncu oynatabilirler. Ancak bir ülke takımında oynayan öğrenci, bir daha başka bir takımda yer alamaz. Ön eleme maçlarında takımlar 8 oyuncu oynatabildiğinden, bu müsabakalarda farklı ülkelerden dahil edilen oyunculardan sadece 2’si oynayabilir. Final müsabakalarında 4 oyuncu aynı anda oynayabilecektir.
  8. Takımlar turnuva katılım formundaki oyuncularla turnuvaya katılım sağlayacaklardır. Bunun haricinde sonradan oyuncu takımlara dahil olamaz, başka bir takıma transfer olamazlar.

 

Turnuva Kuralları

  1. Maçlar Spor Bilimleri Fakültesi’nin belirleyeceği hakemlerin yönetiminde oynanacaktır.
  2. Oyuncular maçtan önce fotoğraflı öğrenci kartını ibraz etmelidir.
  3. Takımlar, eleme usulü müsabakalarla önce ön eleme maçları oynayacak; galip gelen takımlar sonrasında çeyrek final, yarı final ve final maçları oynayacaktır. Final karşılaşmasında galip gelen takım turnuva şampiyonu olacaktır.
  4. Beraberlik halinde ön eleme maçlarında tek seferde 5 dakika, final maçlarında da tek seferde 10 dakikalık uzatma süresi verilir. Uzatma sürelerinde eşitlik bozulmadığı takdirde takımlar seri penaltı atışları kullanır.
  5. Katılımcı takım sayısına göre tek veya iki ön eleme maçının ardından final maçları oynanır.
  6. Ön eleme maçları 1 kaleci ve 7 oyuncu (toplam 8 kişi) ile yarı futbol sahasında 25’er dakikadan 2 devre şeklinde oynanacaktır. Çeyrek final, yarı final ve final maçları 1’i kaleci toplamda 11’er kişiden 35’er dakikadan 2 devre halinde oynanacaktır. Devre araları için ön eleme maçlarında 5 dakika, final maçlarında 10 dakika verilecektir.
  7. Maçlarda oyunculara farklı renklerde yelek sağlanacak olup, dileyen takımlar yelek renklerinin dışında kendi formaları ile sahaya çıkabilirler.
  8. Yarı saha oynanan maçlarda ofsayt kuralı aranmaz. Onun dışında (aksi bu turnuva kurallarında belirtilmediği sürece) tüm uluslararası futbol kuralları geçerlidir.
  9. Her bir takım oyuncusu kendi oyuncu malzemelerini/ekipmanlarını temin etmekle sorumludur. Futbol oyununa uygun olan kıyafet ve ayakkabı ile oyunlar oynanacaktır.
  10. Ön eleme maçlarında hakemin onayı alınarak sınırsız oyuncu değiştirilebilir Final maçlarında takımlar 5 oyuncuya kadar (tekrar oyuna alınmaksızın) değişiklik yapabilirler.
  11. Takımlar arasındaki iletişim, başvuruda belirtilen takım sorumlusu, ulaşılamaması durumunda yardımcı sorumlu ile olacaktır.
  12. Takımlar maç saatinden en az 20 dakika önce sahada hazır bulunacaktır.
  13. Müsabaka saatinde eksik olan ya da hazır olmayan takım hükmen yenik sayılacaktır.
  14. Maç esnasında kırmızı kart gören oyuncu sadece o maçta bir daha oynayamaz, yerine başka bir oyuncu giremez. Ancak aynı oyuncu bir sonraki maçta oynayabilir. Fair Play çerçevesi dışında sporcu ve etik davranışın dışına çıkarak oyun dışı kalan bir oyuncu(lar) ya da tüm takım turnuva komisyonu kararı ile turnuvadan diskalifiye edilir.
  15. Hava şartları ya da öngörülemeyen durumlarda maç günü ve saatini değiştirme yetkisi Turnuva Komisyonundadır. Anlık durumlar haricinde değişiklik olması durumunda en az bir gün öncesinden duyuru etkinlik web sayfası üzerinden yapılacaktır.

TANITIM

Uluslararası Öğrenci Oryantasyon Programı

Bartın Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Ofisi

Adres: Bartın Üniversitesi Ağdacı Kampüsü

E-posta: iso@bartin.edu.tr

Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü

Burçin KEF