2018-2019 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURU SONUÇLARI

Bartın Üniversitesi 2018-2019 akademik yılı için Uluslararası Öğrenci Başvuruları Sonuçlandı.

18 Haziran – 13 Temmuz 2018 tarihleri arasında uluslararası öğrenci statüsünde Üniversitemiz programlarına alınan başvurular sonuçlanmıştır.

Üniversitemiz bölümlerine asıl olarak yerleşen öğrencilerin kayıtları, 13-17 Ağustos tarihleri arasında kayıt hakkı kazanılan akademik birimden yapılması gerekmektedir.

Adayların kabul mektupları adayların e-posta adreslerine gönderilmiş olup aynı zamanda başvuru sonuç ekranından da indirebilirler.

Üniversitemiz bölümlerine yedek olarak yerleşen öğrencilerin kayıtları ise 10-14 Eylül 2018 tarihleri arasında kayıt hakkı kazanılan akademik birimden yapılacaktır.

Üniversitemiz bölümlerine asıl olarak yerleşen öğrencilerin kayıtları bittikten sonra boş kalan kontenjan kadar sırasıyla yedek olarak yerleşen öğrencilere 29 Ağustos 2018 tarihinde kabul mektupları gönderilecektir. Bu adaylar, kabul mektubunu e-posta adreslerinden ve başvuru sonuç ekranından temin edebilecektir.

Not: Üniversitemiz Meslek Yüksekokulu “Yat İşletme ve Yönetimi” Programının ismi  “Marina ve Yat İşletmeciliği” olarak değişmiştir. Bu nedenle “Yat İşletme ve Yönetimi” Programını tercih eden öğrencilerimiz.  “Marina ve Yat İşletmeciliği” Programına kayıt yaptıracaktır.

Kayıt hakkı kazanan asıl aday öğrenciler için 4 beceriyi ölçecek şekilde yapılacak olan Türkçe Dil Yeterlilik Sınavı 13 Ağustos 2018 tarihinde Ağdacı Kampüsü Orman Fakültesi Binasında saat 10:00’da; yedek adaylar için aynı formatta yapılacak olan Türkçe Dil Yeterlilik Sınavı 10 Eylül 2018 tarihinde Ağdacı Kampüsü Orman Fakültesi Binasında saat 10:00’da başlayacaktır.

Adayların, sınava katılım sağlayıp sağlamayacakları bilgisi için listelerde yer alan tüm aday öğrencilerimizin aşağıdaki linkten paylaşılan kısa formu (TÜRKÇE DİL YETERLİLİK SINAVINA KATILIM FORMU) en geç 09 Ağustos 2018 tarihine kadar doldurmaları önemle rica olunur.

C1 düzeyinde Türkçe Yeterlilik Belgesi bulunmayanlar Üniversite tarafından 13.08.2018 tarihinde yapılacak olan Türkçe Dil Yeterlilik Sınavına alınır. Bu sınavda başarısız olan adaylar; Üniversitemizde Türkçe Hazırlık Eğitimi almak istemeleri halinde BÜ-DEM (Bartın Üniversitesi Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi) ofisine bizzat gelerek ya da +90 378 223 5498 / +90 544 966 0199 numaralı telefonlardan ya da budem@bartin.edu.tr veya hudemir@bartin.edu.tr e-posta adreslerinden iletişime geçmeleri gerekmektedir.

Detaylar için: www.budem.bartin.edu.tr

NOT: Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak yerleştirilen adayların kaydı yapılmayacaktır, bu durumdaki öğrenciler daha sonra herhangi bir hak iddia edemezler. Üniversite bu durumdaki öğrenciler hakkında gerekli yasal işlemi yapmaya yetkilidir.

2) Özel yetenek ile öğrenci alan programlara başvuran ve başvurusu onaylanan tüm öğrencilere kabul mektubu gönderilecek olup, kesin kayıt hakları özel yetenek sınavı sonucunda belli olacaktır. Bu öğrencilerin başvuruda bulundukları akademik birimlerin web sayfalarını takip etmeleri gerekmektedir.

3)Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu programlarının Özel Yetenek Sınavları 03-08 Eylül 2018; Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Programının Özel Yetenek Sınavı 04 ve 05 Eylül 2018 tarihinde yapılacaktır.

Uluslararası Öğrenci ve Yurtdışı Eğitim Koordinatörlüğü

TANITIM