2022-2023 Akademik Yılı İçin Uluslararası Öğrenci Alımları 4. Başvuru Sonuçları

Bartın Üniversitesi'nde 2022-2023 akademik yılında öğrenim görmeye başlayacak uluslararası öğrenciler için dördüncü yerleştirme sonuçları açıklandı.

17 Ekim – 06 Kasım 2022 tarihleri arasında uluslararası öğrenci statüsünde Üniversitemiz programlarına alınan başvurulara göre yerleşen adayların sonuçları açıklanmıştır. Lütfen aşağıda belirtilen hususları dikkatlice okuyunuz. Ayrıca sorularınız için +90 378 223 50 83 ISO WhatsApp hattı üzerinden iletişime geçebilirsiniz.


Başvuru durumunuzu başvuru takip kutucuğunu tıklayarak başvurduğunuz sayfadan takip edebilirsiniz. Vize başvurusu için kabul belgesinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

Kayıt evrakları arasında Apostil, Apostil olmadığı durumlarda Milli Eğitim Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ya da Büyükelçilik onaylı diploma/diploma almaya hak kazandığına dair belge istenmektedir. Lütfen altta yer alan KAYIT BELGELERİ adlı kutucuğu tıklayarak detaylı olarak bilgi alınız. 


                        


Üniversitemiz bölümlerine asıl olarak yerleşen adaylara başvuru esnasında beyan ettikleri elektronik posta adreslerine kazandıkları programlar ve öğrenci numaraları gönderilmiştir. Davet mektuplarını talep etmek için adayların önce https://veri.bartin.edu.tr/u/iso_online_kayit.html adresi üzerinden öğrenci numaraları ile bölüm ücretini 15 - 30 Kasım 2022 tarihleri arasında yatırmaları gerekmektedir. Adaylar, kabul mektupları için sistem üzerinden öğrenci numarası ile ödemelerini yaptıktan sonra adayların başvuru yaptıkları sayfa üzerinden indirebilirler. Çevrimiçi (online) ödeme yapmak için aşağıdaki butondan ilgili sayfaya gidebilirsiniz. Adaylar teminat ücretini üniversitemize kayıt için geldiği zaman aynı sanal pos hesabı üzerinden yapacaklardır.


            


Çevrimiçi (online) ödemeyi gerçekleştirdikten sonra başvuru yaptıkları sayfa üzerinden davet mektuplarını alan adaylar kesin kayıtlarını yaptırmak için 30 Ocak – 03 Şubat 2023 tarihleri arasında Ağdacı Kampüsü Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğüne belgelerinin asıllarını teslim etmesi gerekir. Türkçe Yeterlilik Belgesi olmayan öğrencilerimiz Bartın Üniversitesinde Dil Eğitimi almak için https://tomer.bartin.edu.tr/ adresinden iletişime geçip kayıt yapması gerekmektedir.

Başvuru aşamasında eksik veya hatalı evraktan ya da yanlış beyandan kaynaklı olarak kayıt yaptıramamaktan ötürü hak kaybına uğrayan öğrencilerin durumlarından üniversitemiz sorumlu değildir.

Uluslararası Öğrenci Katılımcı Formu

Adayların, Türkçe Dil Yeterlilik sınavına katılım sağlayıp sağlamayacakları bilgisi için ve öğrencilerin kayıt durumları hakkında detaylı bilgilerine ulaşabilmek adına listelerde yer alan tüm aday öğrencilerimizin aşağıdaki bağlantı adresinden paylaşılan kısa formu (Uluslararası Öğrenci Katılımcı Formu) en geç 30 Kasım 2022 tarihine kadar doldurmaları gerekmektedir.




Türkçe Dil Yeterlilik Sınavı (TDYS)

Kayıt işlemlerinde elinde Türkiye’deki üniversiteler ya da Yunus Emre Enstitüsü tarafından yapılan Türkçe Yeterlilik Sınavı sonucunda alınan C1 düzeyinde Türkçe Yeterlilik Belgesi bulunmayan öğrencilerimiz Bartın Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezine kesinlikle kayıt yapmaları gerekmektedir.  Türkçe Yeterlilik Belgesi olmayan öğrencilerimiz Bartın Üniversitesinde Dil Eğitimi almak için https://tomer.bartin.edu.tr/ adresinden iletişime geçip kayıt yapması gerekmektedir. Kayıtlandıktan sonra başka kurumlardan alınan ve BARTIN-TÖMER'e beyan edilen Türkçe Yeterlilik Belgeleri kabul edilmez.


Kayıt işlemlerini yapan fakat Türkçe Yeterlilik Belgesi bulunmayan öğrencilerimiz için Bartın Üniversitesi Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜ-TÖMER) tarafından isteğe bağlı Türkçe Yeterlilik Sınavı 11 Şubat 2023 Cumartesi günü yapılacaktır.

Detaylı bilgi için TÖMER dil merkezine bizzat gelerek ya da +90 378 223 50 49 numaralı WhatsApp hattı üzerinden ya da budem@bartin.edu.tr elektronik posta adresinden iletişime geçmeleri gerekmektedir.



Detaylar için: www.tomer.bartin.edu.tr

Gemi İnşaat, Marina ve Yat İşletmeciliği ve Deniz Liman İşletmeciliği programlarına kayıt olacakların dikkatine

Bartın Meslek Yüksekokulu Kurucaşile ilçesinde bulunan Gemi İnşaat, Marina ve Yat İşletmeciliği ile Deniz Liman işletmeciliği programlarına kayıt hakkı kazanan adaylar kayıt esnasında;
a. Gemi adamları ve Kılavuz Kaptanları Yönetmeliği ile Gemi adamları ve Kılavuz Kaptanlar Eğitim ve Sınav Yönergesinin, Eğitim Kurumlarında Kayıt Kabul, Sağlık Koşulu ile ilgili yasal koşulları sağlamaları,
b. Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Gemi adamları Sağlık Yönergesinde belirlenen usul ve esaslara göre aldıkları
"Gemi adamı Olur Sağlık Raporu" nu Sağlık Denetleme Merkezinde onaylatmaları ve Gemi adamı Sağlık Yoklama Belgesi almaları gerekmektedir.

TANITIM

Uluslararası Öğrenci Oryantasyon Programı

Bartın Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Ofisi

Adres: Bartın Üniversitesi Ağdacı Kampüsü

E-posta: iso@bartin.edu.tr

Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü

Burçin KEF