2020-2021 AKADEMİK YILI ULUSLARARASI ÖĞRENCİ 2. YERLEŞTİRME SONUÇLARI

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER 2020-2021 AKADEMİK YILI İÇİN 2. BAŞVURU SONUÇLARI

 

Bartın Üniversitesi'nde 2020-2021 akademik yılı güz döneminde öğrenim görmeye başlayacak uluslararası öğrenciler için 2. yerleştirme sonuçları açıklandı.




13 Temmuz - 03 Ağustos 2020 tarihleri arasında uluslararası öğrenci statüsünde Üniversitemiz programlarına alınan başvurulara göre ilk yerleşen adayların sonuçları açıklanmıştır. Lütfen aşağıda belirtilen hususları dikkatlice okuyunuz.

 

Üniversitemiz bölümlerine asıl olarak yerleşen öğrencilerin kayıtları, 21-25 Eylül 2020 tarihleri arasında Ağdacı Kampüsü Yahya Kemal Derslikleri Binasında Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü'nden yapılması gerekmektedir.


 

Adayların kabul mektupları adayların e-posta adreslerine gönderilmekte olup aynı zamanda başvuru sonuç ekranından da indirebilirler.

 

Başvuru aşamasında eksik veya yanlış evraktan ya da yanlış beyandan ötürü kayıt yaptıramamaktan ötürü hak kaybına uğrayan öğrencilerin durumlarından üniversitemiz sorumlu değildir.


Öğrenim Ücretleri (Harç ve Teminatlar)

Öğrenim Ücretlerinin Yatırılacağı Hesap Numarası:

TR70 0001 0000 5251 6096 6950 46 (Ziraat Bankası)

Öğrenim ücretleri, Ziraat Bankası internet hesabına veya Ziraat Bankası bankamatiklerine ya da Ziraat Bankası Şubelerine bizzat giderek yabancı uyruklu numarası, adını ve soyadını vererek yatıracaklardır.


Teminatın Yatırılacağı Ücrete Ait Hesap Numarası:

TR43 0001 0000 5251 6096 6950 47 (Ziraat Bankası)


Teminat ücretleri, Ziraat Bankası internet hesabına veya Ziraat Bankası bankamatiklerine ya da Ziraat Bankası Şubelerine bizzat giderek yabancı uyruklu numarası, ad ve soyadı verilerek yatırılacaktır.


NOT: Öğrenim ücretleri 2019-2020 öğretim yılına ait olup, Bakanlar Kurulunun 2020-2021 öğretim yılı için belirleyeceği öğrenim ücretlerine göre değişecektir. Değişiklik halinde fark, ayrıca tahsil edilecektir.

Uluslararası Öğrenci Katılım Formu ve Anketi

Adayların, Türkçe Dil Yeterlilik sınavına katılım sağlayıp sağlamayacakları bilgisi için ve öğrencilerin kayıt durumları hakkında detaylı bilgilerine ulaşabilmek adına listelerde yer alan tüm aday öğrencilerimizin aşağıdaki linkten paylaşılan kısa formu (Uluslararası Öğrenci Katılım Formu & Anketini) en geç 31 Ağustos 2020 tarihine kadar doldurmaları gerekmektedir.

 


Türkçe Dil Yeterlilik Sınavı (TDYS)

Türkiye’deki üniversitelerden alınmış C1 düzeyinde Türkçe Yeterlilik Belgesi bulunmayanlar, Üniversite tarafından 28-29 Eylül 2020 tarihlerinde yapılacak olan Türkçe Dil Yeterlilik Sınavına alınır. Bu sınavda başarısız olan adaylar; Üniversitemizde Bartın Üniversitesi Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (BÜ-DEM) Türkçe Hazırlık Eğitimine alınır.

 

TDYS 28 Eylül 2020 Pazartesi günü başlayacak olup yazılı ve sözlü sınav şeklinde 2 oturum olarak uygulanacaktır. Ağdacı Kampüsü Yahya Kemal Derslikleri binasında saat 10.00’da gerçekleştirilecek olan sınav,  Bartın Üniversitesi Dil Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜ-DEM) tarafından gerçekleştirilecektir. 

 

Sınava katılacak olan adayların ankette bu durumlarını belirtmeleri gerekmektedir. Detaylı bilgi için BÜ-DEM ofisine bizzat gelerek ya da +90 378 223 5498 numaralı telefonlardan ya da budem@bartin.edu.tr e-posta adresinden iletişime geçmeleri gerekmektedir.

 

Detaylar için: www.budem.bartin.edu.tr 

 

Uluslararası Öğrenci Oryantasyon Programı

30 Eylül 2020 Çarşamba günü yeni kayıtlı tüm uluslararası öğrenci öğrenciler için tüm gün gerçekleştirilecek oryantasyon programı zorunlu olup öğrencilerin Uluslararası Öğrenci Katılım Formu ve Anketi’ni doldurmaları gerekmektedir.

 

Program ile ilgili detaylı bilgiler daha sonra https://iso.bartin.edu.tr web sayfasından açıklanacaktır.

 

 

*Bartın Meslek Yüksekokulu Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Marina ve Yat İşletmeciliği, Gemi İnşaatı, Deniz ve Liman İşletmeciliği Programlarında eğitim Kurucaşile İlçesinde yapılmaktadır.

 

**Ulus Meslek Yüksekokulu Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanlığı, Giyim Üretim Teknolojisi, Tapu Kadastro, Ormancılık Ve Orman Ürünleri Programlarında eğitim Ulus İlçesinde yapılmaktadır.


TANITIM

Uluslararası Öğrenci Oryantasyon Programı

Bartın Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Ofisi

Adres: Bartın Üniversitesi Ağdacı Kampüsü

E-posta: iso@bartin.edu.tr

Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü

Burçin KEF