Bartın Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler ISO Online Kayıt Rehberi

Üniversitemizin 2020-2021 akademik yılı için çıkmış olduğu uluslararası ilanlara başvuru yapıp da bölümlerimizden birine yerleşen/eğitim almaya hak kazanan ancak COVID-19 salgını nedeniyle bulundukları ülkelerin sınırları kapalı olan, vize sürecine takılmış ve bundan dolayı ülkemize giriş yapamayan öğrencilerimiz için online kayıt süreci başlamıştır. Bu sebeplerden ötürü Türkiye sınırlarına giriş yapamayan öğrencilerimizin online kayıtları 31 Aralık 2020 tarihine kadar aşağıdaki online kayıt sayfası üzerinden yapılabilecektir.

Lütfen online kayıtla ilgili açıklamalar için aşağıdaki adımları takip ediniz.

CLICK FOR ARABIC

CLICK FOR FRENCH

CLICK FOR ENGLISH

1- KAYIT TARİHİ

Kayıtlar 04 – 31 Aralık 2020 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır.

2-KAYIT ADRESİ

Kayıtlar bu web sayfası üzerinden online alınacak olup kayıt sayfasında Türkçe, İngilizce, Arapça ve Fransızca dil desteği mevcuttur.

3-ÖĞRENİM ÜCRETİ

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenim ücretleri için TIKLAYINIZ

4-EVRAK TESLİM İŞLEMLERİ

08-12 Şubat 2021 tarihleri arasında kayıt için getirilmesi gereken zorunlu belgelerle birlikte üniversitemize gelerek kesin kayıt işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Online kaydınız yapıldıktan sonra kayıt durumunuz “Geçici Kayıt” olarak oluşturulmuştur. Gerekli evraklarınızı yukarıda belirtilen tarihler arasında Bartın Üniversitesi Uluslararası Öğrenci ve Yurtdışı Eğitim Koordinatörlüğü’ne teslim etmeniz durumunda kayıt durumunuz “Kesin Kayıt” olarak güncellenecektir.

ONLINE KAYIT REHBERİ

• https://veri.bartin.edu.tr/u/iso_online_kayit.html  adresine girdiğinizde karşınıza çıkan sayfadan üstteki sekmeden dil ayarını yapınız.
  • İstediğiniz dili seçtikten sonra “YENİ KAYIT OLUŞTUR” sekmesini tıklayınız.
  • Bu sayfanın en altında bazı belgelerin yüklenilmesi istenmektedir. Kayıt işlemlerine başlamadan önce bu belgeleri hazırda bulundurunuz.
  • “LÜTFEN ÖĞRENCİ NUMARANIZI GİRİNİZ” sekmesine size gönderilen kabul belgesindeki “ÖĞRENCİ NUMARASI”nı giriniz. “ARA” butonuna bastığınızda daha önce başvuru aşamasında girdiğiniz kişisel bilgiler otomatik olarak gelecektir.
  • Bu bilgilerin doğruluğunu kontrol edip güncellemek istediğiniz kısımları (telefon, yakınınızın telefon numarası vb.) kontrol ediniz.
  • Daha sonra aşağıda yer alan kısımlara eklenmesi gereken dosyaları (davet/kabul mektubu, Lise Diploması, Lise Diploması Denklik Belgesi, Not Durum Belgesi/Transkript, Pasaport fotokopisi ve ödeme dektonları) yükleyiniz.
  • Lise Diploması Denklik Belgesi bu kayıt için zorunlu değildir, ancak bu belgeye sahip değilseniz mutlaka Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra T.C. Mili Eğitim Bakanlığı web sayfası üzerinden online olarak denklik işlemlerinizi yapınız: https://edenklik.meb.gov.tr/
  • Ödeme işlemleri için lütfen Öğrenim Ücretleri Online Ödeme işlemi için tıklayınız kısmından ilgili ödeme sayfasına giderek “ULUSLARARASI ÖĞRENCİ TEMİNAT ÜCRETLERİ” ve “ULUSLARARASI ÖĞRENCİ HARÇ ÜCRETLERİ” kısmından iki ayrı ödemeyi gerçekleştiriniz ve ödeme gerçekleştikten sonra ilgili ödemelerin dekontlarını lütfen online kayıt sayfasından yükleyiniz. (Ödeme işlemleri ile ilgili detaylı anlatım aşağıda yapılmaktadır).
  • Dekontları yükledikten sonra en altta Türkçe Hazırlık eğitimi ile ilgili kısımları doldurunuz. C1 düzeyinde Türkçe bildiğinize dair belgeniz varsa lütfen yükleyiniz. Belgeniz yoksa “Bu yıl Türkçe Hazırlık okuyacağım” ifadesini tıklayınız. Türkçe hazırlık eğitimini uzaktan/online olarak ya da yüz yüze eğitim başladıktan sonra almak isteyip istemediğinizi işaretleyiniz.
  • Sayfanın sonunda yer alan “Okudum, anladım, onaylıyorum” kutucuğunu işaretlemeyi unutmayınız.
  • Türkçe için C1 düzeyinde dil belgesi sunamayacak aday öğrencilerimizin üniversitemiz dil eğitim merkezi (Bartın Üniversitesi Dil Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi –BÜDEM/TÖMER) tarafından uygulanacak dil sınavına katılmaları gerekmektedir. Uygulanacak sınavla ilgili detaylı bilgi (tarih, gün, saat vs.) almak için lütfen BÜDEM ile irtibata geçiniz. https://tomer.bartin.edu.tr
  • Kaydınızı tamamlamak için altta beliren “GÖNDER” butonunu tıklayınız.
  • Kayıt işlemlerinizi tamamladıktan sonra “Kayıt işleminiz başarı ile tamamlandı” ifadesini göreceksiniz.
  • Kayıt işlemlerinizin durumunu öğrenmek için aynı sayfadan öğrenci numaranızı girerek birkaç günlük aralıklarla takip edebilirsiniz.
  • Kaydınız gerçekleştikten sonra öğrenci belgeleriniz girdiğiniz e-posta adreslerine gönderilecektir.

SANAL POS ile ONLINE TEMİNAT ve HARÇ ÖDEMELERİ HAKKINDA

• https://tahsilat.bartin.edu.tr/  adresine girdiğinizde karşınıza çıkan sayfadan üstteki sekmeden dil ayarını yapınız.
  • Teminat ve harç ödemelerinin online kayıt esnasında gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
  • Eksik yatırılan ödemelerde kayıtlarınız başarı ile gerçekleşmemiş olacaktır.
  • Öğrencilerin ne kadar yatırmaları gerektiği ödeme sayfasında girilen öğrenci numarasından sonra ekranda belirecektir.
  • Lütfen ödeme gerçekleştikten sonra dekontları online kayıt sayfasında “Teminat Bedeli Dekontu” ve “Öğrenim Harcı Dekontu” kısmından sayfaya yükleyiniz.
  • Ödeme yapmadan önce lütfen kartınızın internet üzerinden ödemeler için 3D Secure işlem iznine sahip olup olmadığını ve yeterli limitinizin olup olmadığını kontrol ediniz.
  • Teminat ücreti tüm aday öğrenciler için standart olup 200 Türk Lirasıdır. Harç ücretleri ise eğitim görülecek olunan ilgili akademik birime göre farklılık göstermektedir.
  • Türkçe Hazırlık okuyacak öğrencilerimiz de aynı sayfadan ödeme gerçekleştirebileceklerdir. C1 düzeyinde dil yeterlilik belgesi sunamayan öğrencileri Üniversitemiz dışında hazırlık eğitimini tamamlayamazlar. Aksi takdirde üniversitemizden kayıtları silinecektir.